Прес реліз

Новий CLAAS VARIANT 500: ще більше функцій, різноманітності і продуктивності

У сезоні 2023  CLAAS представляє нові рулонні прес-підбирачі VARIANT серії 500 із змінною камерою пресування. Продовжуючи процес оптимізації основного функціоналу, на кшталт системи контролю тиску, моделі характеризуються більш широким вибором шин, спрощеним обслуговуванням і новим дизайном. CLAAS є одним із піонерів у розробці і виготовленні рулонних прес-підбирачів та провідним постачальником кормозаготівельної техніки у світі.

З серією VARIANT 500 нам вдалося поєднати основне, а саме: комфорт оператора, простоту обслуговування з покращеною щільністю пресування, оптимізуючи обгортання сіткою та в той же час враховувати існуючі вимоги  і практичні рекомендації щодо шин.

Більше ножів для VARIANT 565RC і 585RC

Серія VARIANT500 включає в себе шість моделей: VARIANT 560 і 565 можуть формувати тюки діаметром від 0,90 до 1,60 м, VARIANT 580 і 585 до 1,80 м. VARIANT 560 RF і 580 RF працюють зі спіральним ротором ROTO FEED. Чотири моделі VARIANT, доступні у форматі RC (560, 565, 580 і 585) зі спіральним чотиризірковим ріжучим ротором ROTO CUT для невеликих пакетів корму, забезпечують чудову якість та високу щільність пресування.

Асортимент продукції включає в себе VARIANT 565RC і 585RC з компонентами приводу HD, такими як посилені ланцюги, міцний ріжучий ротор із подвійними зірочками 8 мм і спеціальним захистом ножів для професійних ферм із високою інтенсивністю використання кормозаготівельної техніки.

На відміну від двох інших моделей VARIANT RC з уже перевіреним часом ріжучим механізмом на14 ножів і теоретичною довжиною різання 70 мм, ці прес-підбирачі оснащені ріжучим механізмом з 17 ножів з теоретичною довжиною різання 60 мм.

Стандартне подрібнююче днище ротора можна опустити за допомогою гідравліки, щоб усунути засмічення, натиснувши кнопку з кабіни трактора, тоді як ножі автоматично скидають тиск. Щоб завчасно запобігти блокуванню, подрібнююче днище компенсує нерівні валки, опускаючись на 30 мм і автоматично повертаючись у вихідне положення. Акустичний (звуковий) сигнал попереджає водія перед блокуванням ротора, щоб було достатньо часу для зниження швидкості руху.

Оптимізована система контролю тиску SMART DENSITY з м’якою серцевиною

Основну увагу інженери з Метц-Вуаппі зосередили на новому контролі тиску пресування. Це включає в себе новий блок гідравлічного керування з незалежними лініями для обох важелів натягу ременя. Це означає, що як положення, так і тиск пресування можна вимірювати незалежно для обох складових процесу. Нещодавно розроблене програмне забезпечення оптимізує процес пресування, так що ідеально сформовані тюки виходять із камери пресування навіть у важких умовах експлуатації, наприклад, в трав’яному силосі. Новий регламент також забезпечує більшу щільність тюка у зовнішній частині, кожусі тюка, яка краще захищає спресовану масу від впливу погодних мов, опадів тощо. Як додатковий ефект, це дозволяє ще точніше регулювати м’яку серцевину, якщо це необхідно, наприклад, під час пресування сіна. Розміри та пресувальний тиск можна регулювати незалежно один від одного для будь-яких умов експлуатації.

Сітка з обшивкою краю тепер стандартна

У зоні обв'язування  перше, що привертає увагу, це ідеальне положення рулона сітки, яке на 25 см нижче, ніж у попередньому поколінні, а це дозволяє легко та безпечно робити заміну матеріалу. Завдяки новому стопору, який не залежить від діаметра рулону, для абсолютного і постійного натягу сітки ми маємо додатково вдосконалені пластини подачі та новий механізм розблокування ножа, завдяки цьому гарантується надійне та безпроблемне завершення процесу обв’язування за будь-яких умов експлуатації.

Визнану і комфортну обмотку сіткою для повністю автоматичного процесу обв’язування було перенесено з попередньої серії у VARIANT 500. Те саме стосується сітчастого обгортування  COVERED XW, яке має ширину 1,30 м для покриття краю тюка, який тепер є частиною стандартного обладнання. Час простою зведено до мінімуму завдяки зручному обгортанню, високій швидкості обертання стрічки до 3 м/с і швидкому процесу викиду. За бажанням усі моделі можуть бути оснащені  також і  шпагатом.

Шини, що не шкодять ґрунту

Тема захисту ґрунту стає все більш важливою для фермерів і аграріїв, особливо при роботі на вологих та посушливих нивах чи полях. CLAAS створив нові шини розміром до 560/45 22,5, тобто зовнішній діаметр понад 1,05 м, для VARIANT 500. Це стало можливим, завдяки новому дизайну рами шасі. За бажанням VARIANT 500 може бути оснащений і пневматичною гальмівною системою.



Спрощене підключення та обслуговування

Усі прес-підбирачі VARIANT 500 стандартно оснащені з’єднувальними муфтами Kennfixx, які завдяки кольоровому кодуванню можна швидко та легко монтувати. Нові вбудовані фільтри також забезпечують надійне відділення сторонніх предметів у гідравлічній олії. Завдяки оновленій конструкції дишла тепер можна краще адаптувати його до трактора та водночас вирівняти VARIANT горизонтально для всіх розмірів коліс. Регулювання коліс підбирача також було перероблено, щоб їх можна було легше та точніше налаштувати відповідно до умов експлуатації. Центральне мастило працює з новим масляним баком і новим масляним насосом з механічним приводом, при цьому положення щіток було змінено для кращого змащування з низьким споживанням масла. Це зменшує навантаження на навколишнє середовище та знижує експлуатаційні витрати завдяки більш тривалому терміну служби приводних ланцюгів. Комплексні графіки змащування з обох сторін машини, центральні мастильні банки та точки змащування з постійно позначеними інтервалами змащування спрощують щоденне обслуговування та економлять дорогоцінний час.

CEMIS 700 змінює OPERATOR і COMMUNICATOR II

Після представлення оновлених високопродуктивних косарок DISCO, прямокутних прес-підбирачів QUADRANT і прес-підбирачів ROLLANT з фіксованою камерою влітку 2020 року рулонні прес-підбирачі VARIANT 500 зі змінними камерами тепер також отримають термінал CEMIS 700 ISOBUS з ергономічним дизайном у стильному чорному оформленні, з гладкими поверхнями, які легко миються. На додаток до 10 жорстких клавіш ISOBUS з підсвіткою, на терміналі є поворотно-натискаючий елемент управління. Висококонтрастний кольоровий дисплей із сенсорною поверхнею має діагональ 7 дюймів і автоматичне перемикання день/ніч. Вхід камери можна використовувати для відображення зображень у реальному часі з максимум двох камер, які можна перемикати натисканням кнопки або автоматично. Aux-O і Aux-N, а також функції UT1 і UT2 і сумісність з ISO 11783 сертифіковані Фондом електроніки сільськогосподарської промисловості (AEF). CEMIS 700 також відповідає класу захисту IP 65. Крім того, ним можна керувати через інші універсальні термінали ISOBUS або через термінал ISOBUS трактора.

Всі іновації:

  • шість нових рулонних прес-підбирачів VARIANT 500 із змінними прес-камерами для діаметрів рулонів від 0,90 до 1,60 та 1,80 м;
  • стандартний ріжучий блок із 17 ножами та теоретичною довжиною нарізки 60 мм, а також стандартний ріжучий блок із підлогою PRO для VARIANT 565 RC та VARIANT 585 RC;
  • новий контроль тиску пресування з вимірюванням тиску та положення на обох натяжних важелях стрічки для кращого тюку, оптимізованого розподілу щільності та точного налаштування м'якої сердцевини;
  • покращене обв'язування сіткою з нижчим положенням рулону для полегшення його заміни та новими гальмами сітки і розблокуванням ножа;
  • більші шини до 560/45 22,5 для оптимізації та зменшення тиску на ґрунт;
  • нове мастило з індивідуальним регулюванням кількості для кожного ланцюга;
  • оптимізоване регулювання дишла та напрямних коліс підбирача, оснащення гідравлічних шлангів вставними муфтами Kennfixx;
  • робота через термінал ISOBUS CEMIS 700, представлений у 2020 році;
  •  і на завершення - сучасний дизайн панелі з новим Y-дизайном (як використовується на LEXION, TRION і NEXOS).

Нова серія VARIANT 500:

VARIANT

Діаметр тюка

Pickup

Ріжучий брус

Рекомендація щодо застосування

560 RF

0,90 – 1,60 м

2,10
чи
2,35 м

-

Основне застосування сіно / солома

560 RC

14 ножів, 70 мм

силос/сіно/солома

565 RC

17 ножів, 60 мм

компоненти HD,

Ріжучий брус PRO

580 RF

0,90 – 1,80 м

2,10 m

-

Основне застосування сіно / солома

580 RC

2,10
чи
2,35 m

14 ножів, 70 мм

Основне застосування сіно / солома

585 RC

17 ножів, 60 мм

компоненти HD,

Ріжучий брус PRO

You can download high-resolution images for this press release here:
https://dam.claas.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=VY858Xh29Vso