Прес реліз

Телескопічні навантажувачі CLAAS SCORPION отримали оновлення продуктивності та комфорту

У 2023 модельному році телескопічні навантажувачі SCORPION від CLAAS отримають деякі оновлення та підвищення комфорту оператора.

CLAAS має телескопічні навантажувачі в асортименті з 1994 року, а з 2019 року ці машини розробляються та виготовляються у співпраці з Liebherr.  Вісім моделей із двигунами потужністю 136 та 156 к.с. наразі охоплюють діапазон висоти штабелювання від 6,0 до майже 10,0 м і вантажопідйомності від 3,2 до 6 т.

Підвищена продуктивність завдяки VARIPOWER 2

Вся модельна серія SCORPION від CLAAS оснащена ефективними потужними чотирициліндровими двигунами Deutz. Компактні двигуни, як завжди, залишаються економічними в експлуатації та обслуговуванні та характеризуються низькими вимогами до обслуговування.

З 2021 року моделі SCORPION 635, 732, 736, 741 і 1033 оснащуються гідростатичним приводом VARIPOWER 2, подібної системи як у CLAAS JAGUAR.

Компактний привід із високоефективним подвійним двигуном із високим крутним моментом забезпечує тривалий термін служби, покращує ефективність приводу та знижує рівень шуму на дорозі.

Оператору доступні три діапазони руху: від 0 до 20 км/год, від 0 до 30 км/год і від 0 до 40 км/год, які можна попередньо вибрати натисканням великого пальця. Стандартна максимальна швидкість становить 40 км/год, але за бажанням її можна обмежити до 30 або 20 км/год. Відповідна кінцева швидкість досягається при зниженій швидкості двигуна, що економить паливо.

Гальма у всіх SCORPION були додатково оптимізовані завдяки новим компонентам, таким як гальмівний клапан і педаль гальма, а також новому налаштуванню програмного забезпечення. Автоматичне стоянкове гальмо входить до стандартної комплектації як помічник гальмування на підйомах і спусках, що запобігає скочуванню машини.



Система SMART LOADING: чутлива, швидка та зручна 

Телескопічні навантажувачі CLAAS SCORPION відомі своєю чутливою робочою гідравлікою на телескопічної стріли та навісного обладнання, що досягається, наприклад, стандартним демпфуванням кінцевого положення. Для ще швидших і зручніших циклів завантаження більші моделі SCORPION від 960 до 756 оснащені автоматичним втягуванням телескопічної стріли під час опускання. Разом із додатковим автоматичним поверненням ковша цикли завантаження стають легшими для оператора.

Моделі SCORPION VARIPOWER 732, 736, 741, 756 і 960 будуть маюти регенеративну робочу гідравліку. Швидкість опускання стріли без навантаження більше не залежить від частоти обертання двигуна, та регулюється лише джойстиком - це значно знижує рівень шуму та споживання палива. Під час приєднання та від’єднання навісного обладнання оператори також отримуають переваги від оптимізованого скидання тиску для безпечнішої та швидшої зміни навісного обладнання.

Оновлена кабіна з новим кондиціонером

SCORPION також отримав оновлене робоче  місце водія. Нова система кондиціонування повітря зі збільшеним об’ємом підвищує комфорт водіння, особливо в спекотні робочі дні. Нова рульова колонка, що регулюється по куту та висоті, з автоматичним скиданням індикаторів поворотів оптимізує ергономіку та забезпечує більшу безпеку під час руху по дорозі. Крім того, перемикання режимів рульового керування було теж оптимізовано, щоб чотири режими кермування можна було встановити ще надійніше та точніше.

Всі інновації:

  • Оптимізовані гальма та помічник гальмування для всіх серій SCORPION.
  • Автоматичне втягування стріли для SCORPION 960 до 756.
  • Регенеративна робоча гідравліка для швидших циклів завантаження та максимальної економії палива зі зниженим рівнем шуму для SCORPION VARIPOWER 732, 736, 741, 756 і 960.
  • Кабіна з новим, ефективнішим кондиціонером і ергономічною рульовою колонкою з автоматичним скиданням індикаторів поворотів.