Прес реліз

Нові функції та більше автоматизації для жаток VARIO та MAXFLEX від CLAAS

CLAAS продовжує вдосконалювати свої жатки MAXFLEX і VARIO за допомогою нових технологій і функцій задля підвищення комфорту. Інновація CEMOS AUTO HEADER цього року була нагороджена срібною медаллю Комісії з інновацій Agritechnica.

Автоматичне налаштування жниварок CEMOS AUTO HEADER

Донедавна, під час молотьби з жниваркою VARIO, оператору доводилось вручну налаштовувати довжину стола, положення мотовила по висоті та горизонталі для досягнення оптимальних, рівномірних втягування та подачі матеріала.

Щоб полегшити роботу оператора, CLAAS розробив допоміжну систему - CEMOS AUTO HEADER, яка автоматично адаптує налаштування жниварки до відповідних умов молотьби. Контроль висоти мотовила відбувається на основі даних лазерного сенсора, інтегрованого в дах кабіни - FIELD SCANNER. Для налаштування довжини стола, а також положення мотовила по горизонталі, використовуються данні відхилень, які регіструються сенсором товщини шару в похилій камері. Завдяки оптимального налаштування жниварки відбувається рівномірне заповнення молотарки, що зменшує завантаження всіх агрегатів від жниварки через похилий транспортер до первинного і вторинного відділення, додатково оптимізуючи плавний хід і водночас покращуючи якість зерна та забезпечення високого результату при максимальній продуктивності.

Оператор може повністю сконцентруватися на перевірці всіх даних машини, параметрів якості в CEBIS і на хлібостої перед комбайном, а також на процесі розвантаження під час руху. FIELD SCANNER має додаткову функцію очищення для екстремальних умов експлуатації, так що надійне оптичне розпізнавання краю хлібостою завжди гарантовано для автоматизованого рульового управління, а також для CEMOS AUTO HEADER.


Нові ножі  для ріпаку та контроль тяги мотовила для жаток VARIO

Після появи нових ножів для ріпаку і нового приводу мотовила для трьох найширших жаток VARIO ці функції тепер також доступні і для меншої робочої ширини. Нові різальні ножі для ріпаку оснащені потужними механічними приводами з інтегрованою муфтою захисту від перевантаження та силою різання, збільшеною на 50 відсотків.

Це означає, що навіть найскладніші ділянки на краях поля та вигинах або з бур’янами можна обробити надійно та без проблем. Завдяки оригінальній системі роз’ємів можна зробити монтаж без інструментів протягом кількох секунд з кожного боку. Завдяки зменшенню ваги на 33 відсотки монтаж став набагато легшим.

З допомогою нового затискного пристрою також спрощено монтаж і демонтаж стеблорозділювачів для збирання зернових. Новий привід мотовила поєднаний з коробкою передач замість попереднього ланцюгового приводу.

Як наслідок, автоматичний контроль тяги і регулюванння висоти мотовила тепер доступний і в жатках меншого розміру.

У разі використання автоматичної системи мотовила, яка автоматично регулює швидкість  відносно швидкості руху, датчик постійно вимірює гідравлічний тиск у  його приводі.

Якщо тиск збільшується через велику кількість врожаю, так що привід більше не може підтримувати необхідну швидкість мотовила, його висота автоматично збільшується, доки знову не буде досягнута необхідна швидкість.

Сьогодні невпинне вдосконалення техніки CLAAS дозволяє контролювати та змінювати крутний момент приводу та подальші процеси через термінал CEBIS.

Режим AUTO FLEX і блокування поворотної смуги для серії MAXFLEX

Режим AUTO FLEX регулювання висоти ріжучого брусу, який застосовують у CONVIO FLEX draper, тепер також доступний для MAXFLEX. AUTO FLEX автоматично скеровує жатку на найнижчий можливий рівень, дозволяючи їй працювати якомога ближче до землі, наскільки це дозволяють умови.

Зокрема, це оптимізує збирання культур, які знаходяться надто близько до землі, наприклад сої чи гороху, і робить роботу оператора легшою. Завдяки гнучкому ходу 180 мм пластична косильна балка ідеально пристосовується до всіх нерівностей ґрунту. Починаючи з 2023 року, косильний брус FLEX серії MAXFLEX із сенсорними пристроями CAC тепер автоматично перемикається на жорсткий режим, коли піднімається на смузі розвороту, щоб мотовило могло передавати стебла на стіл і на шнек.

Жатки MAXFLEX також оснащені новим редукторним приводом мотовила. Таким чином, починаючи з модельного року 2023, автоматичний контроль тяги мотовила можна використовувати для всіх жаток MAXFLEX.



Intent detection для всіх серій жаток

Кілька років тому компанія CLAAS представила функцію Intent detection для окремих комбайнів та кукурудзяних жаток. З наступного сезону всі серії жаток зернозбиральних комбайнів будуть оснащені цією функцією.

У результаті основні дані та базові налаштування відповідної жатки, такі як робоча ширина та тип жатки, автоматично приймаються від зернозбирального комбайна, так що водієві залишається лише в разі потреби внести зміни в умови збирання.

FIELD SCANNER приймає відповідну інформацію для автоматичного керування для ЖАТКИ CEMOS AUTO (тільки для жаток VARIO).

Усі іновації:

  • ЖАТКА CEMOS AUTO HEADER доступна як опція для жаток VARIO
  • Нові різальні ножі для ріпаку VARIO 500 / 560 / 620 / 680 / 770 / 930.
  • Режим AUTO FLEX і блокування поворотної смуги для жаток MAXFLEX.
  • Виявлення переднього навісного обладнання для всіх серій жаток CLAAS.


You can download high-resolution images for this press release here:
https://dam.claas.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=xo6Xm9Hyn8as