Прес реліз

Вперше CLAAS представляє CORIO STUBLE CRACKER з інтегрованим мульчером для стерні

CLAAS представляє новий CORIO STUBLE CRACKER для ефективної та результативної боротьби з кукурудзяним метеликом під час збирання кукурудзи та швидшого розкладання стерні. Завдяки вбудованому мульчеру відпадає потреба у послідуючих операціях з заробки стерні, що економить паливо та людські ресурси.

Боротьба з кукурудзяним метеликом вимагає чималої кількості механічних операцій в полі. Після збору врожаю кукурудзи часто необхідні подальші операції з видалення, подрібнення і перемішування залишків стерні для її ефективного знищення  і відповідно запобігання перезимівлі личинок кукурудзяного метелика. Завдяки CORIO STUBLE CRACKER компанія CLAAS вперше інтегрує компактний подрібнювач стерні в жниварку для збирання кукурудзи, що економить додаткову операцію та зменшує споживання палива порівняно зі звичайним мульчуванням.

Розумна та компактна інтеграція

STUBBLE CRACKER працює з однією ротаційною тарілкою на ряд, яка оснащена двома масивними шарнірно-закріпленими спеціально розробленими молотками зі зносостійким покриттям. Вони дуже ефективно подрібнюють стерню нижче першого міжвузля. Завдяки зносостійкому покриттю молотків значно збільшується напрацювання до заміни, що значно зменшує експлуатаційні затрати.

Два ротори прикріплені до рами за допомогою триточкової підвіски, що забезпечує чудове копіювання поверхні поля. Опорний башмак забезпечує постійну відстань між молотками та землею за будь-яких умов, що зменшує знос і забезпечує незмінно високу якість роботи. Ротори працюють зі швидкістю 1200 об/хв і попарно приводяться в рух через карданний вал. Храпова муфта ефективно захищає робочі органи від перевантаження та контакту зі сторонніми предметами, наприклад, камінням. Завдяки моніторингу частоти обертання роторів оператор отримує повідомлення про помилку в CEBIS, якщо існує ризик блокування. Крім того, секції подрібнювача автоматично піднімаються двома гідравлічними циліндрами, якщо існує ризик перевантаження або якщо вони контактують з громіздкими сторонніми предметами.

Також подрібнювачі піднімаються автоматично при русі заднім ходом і при підйомі жниварки на розвороті.



Низька потреба в приводній потужності та мінімальне споживання палива

Польові випробування досерійної 8-рядної CORIO 875 FC STUBBLE CRACKER показали, що споживання потужності зростає лише на 25 кВт на всю жниварку, або ж 3 кВт на ряд, а витрата палива збільшується приблизно на 2 л/га.

Таким чином, CORIO STUBLE CRACKER працює ефективніше, ніж, наприклад, окремий трактор з мульчувачем, зокрема тому, що затрати на пересування трактора виключаються із загального розрахунку. Дослідження Університету прикладних наук Вайенштефана-Трісдорфа провдені 2021 року підтверджують ці вимірювання. Практичні випробування продемонстрували 30% економію палива і 50% скорочення затрат праці порівняно з класичним підходом. Крім того, застосування CORIO STUBLE CRACKER знижує ризик зараження фузаріозом, оскільки стерня швидше та ефективніше перегниває після обробітку.

Під час переїздів подрібнювачі завдяки компактній конструкції лише незначною мірою обмежують видимість дороги, а загальна вага жниварки CORIO 875 FC оснащеної STUBLE CRACKER збільшується приблизно на 400 кг.