Прес-реліз

Нові клавішні та гібридні зернозбиральні комбайни від компанії CLAAS

Компанія CLAAS запускає модельний ряд TRION: новий орієнтир для комбайнів середнього класу.

Харзенвінкель, 5 серпня 2021р.

З запуском 20 нових комбайнів модельного ряду TRION, компанія CLAAS робить ще один крок з розвитку своєї ініціативи щодо зернозбиральної техніки, яку було розпочато у 2019 році. Це означає, що компанія оновила майже весь асортимент комбайнів на протязі всього двох років. Найсучасніший модельний ряд TRION включає не тільки 5-ти та 6-клавішні машини, а й гібридні зернозбиральні комбайни з одним або двома роторами. Також доступні декілька версій TERRA TRAC та MONTANA. Відповідно до девізу TRION «Створений для тебе», отримана лінійка машин пропонує найбільш широкий вибір варіантів та опцій, яким не може похвалитися жоден інший модельний ряд у цьому класі зернозбиральних комбайнів.

Започатковані в результаті численних поглиблених дискусій з клієнтами, розроблені пліч-о-пліч з фермерами, підрядниками та дистриб'юторами у ключових сільськогосподарських регіонах світу, удосконалені відповідно до досвіду інженерів-дослідників та розробників компанії CLAAS комбайни модельного ряду TRION стали ще однією визначною пам’яткою в еволюції комбайнів CLAAS і встановили нові орієнтири для комбайнів середнього класу.

Унікальний склад модельного ряду і його функцій дозволяє задовольнити практично всі вимоги замовника. TRION підходить для кожного ринку – як в Європі та Північній Америці, так і в Південній Африці – і орієнтований на сегменти клієнтів, починаючи від традиційно-свідомої сімейної ферми до високотехнологічних підрядників. Чи йдеться про задоволення вимог господарств чи підприємств на 200 гектарах з річною площею 1000 га; чи про збирання пшениці, ріпаку, кукурудзи, сої чи рису; незалежно від того, горбиста або повністю рівна місцевість: мета полягає в тому, щоб забезпечити максимальну ефективність обмолоту та легку експлуатацію в поєднанні з орієнтованістю на клієнта, для кожної ферми та всіх умов: «TRION створений для тебе».

Чотири атрибути зокрема дозволяють модельному ряду TRION відповідати надзвичайно широкому спектру вимог замовників у всьому світі:

  • Новий модельний ряд TRION є синонімом високого рівня пристосованості до вимог індивідуального господарства та окремої сільськогосподарської культури під час збирання врожаю – зі швидкими, легкими та можливостями зміни під різні тип культур та великою кількістю типів жаток шириною до 12 м або 12 рядів. Крім того, нова серія є неперевершеною в пропозиції для індивідуалізації специфікації кабіни і функцій, а також ходової  і системи приводу.
  • Продуктивність TRION за будь-яких умов збирання врожаю означає, що компроміси між ефективністю та продуктивністю залишилися в минулому. Перевірена технологія обмолоту APS з очищенням JETSTREAM, великим зерновим бункером і високими показниками вивантаження сприяють збільшенню можливостей комбайнів цього модельного ряду. Простий, ефективний привод з низьким рівнем необхідного технічного обслуговування у поєднанні з інтелектуальною концепцією динамічної потужності DYNAMIC POWER забезпечує мінімальне споживання палива.
  • Точність системи TRION, яка є результатом використання новітніх технологій та систем допомоги, таких як CEMOS AUTOMATIC для автоматичного збирання врожаю, допомагає забезпечити оптимізовану продуктивність та високий рівень комфорту та зручності оператора, незалежно від розміру ферми.
  • Надійність комбайнів TRION була забезпечена завдяки проведенню заходів з перевірки на світовому рівні. Прості та економні завдання з обслуговування клієнтів у поєднанні з надійним приводом, більшими інтервалами технічного обслуговування та відмінним моніторингом стану приводу економлять час та роблять витрати більш передбачуваними.

Широкий асортимент колісних машин моделей TERRA TRAC і MONTANA доповнений лінійкою комбінацій ріжучих апаратів, дозволяє кожній фермі з будь-яким операційним профілем зробити правильний вибір без необхідності йти на компроміс.

Дві концепції розділення, три модельні серії

З безпрецедентною різноманітністю машин, які складають три нові модельні серії комбайнів TRION компанія CLAAS здатна виробляти спектр від п'ятиклавішного комбайну 258 к.с. аж до гібридного комбайну 435 к.с. з двома роторами. 20 нових моделей мають безліч найсучасніших систем допомоги, забезпечують дуже високий рівень комфорту водіння та зручність користування, а також є надзвичайно ефективними.

Лінійка TRION, по суті, складається з трьох модельних серій із клавішними та гібридними зернозбиральними комбайнами, що передбачають дві ширини молотильного каналу:

  • TRION 500 з 5-клавішною системою обмолоту APS WALKER; ширина каналу 1420 мм
  • TRION 600 з 6-клавішною системою обмолоту APS WALKER; шириною каналу 1700 мм
  • TRION 700 з ГІБРИДНОЮ системою обмолоту APS (TRION 710 – 730 з одним ротором ROTO PLUS, TRION 750 з подвійним ротором ROTO PLUS); ширина каналу 1420 мм.

Окрім того, що до охоплюваного класу продуктивності пропонується новий широкий вибір молотарок, усі моделі можуть бути оснащені найновішими функціями. Це означає, що в каталозі зараз є не тільки шість версій з гусеницями TERRA TRAC, а й ще шість машин з компенсацією бокового нахилу MONTANA. Крім того, всі моделі TRION оснащені новою преміум кабіною. Враховуючи широкий спектр можливих конфігурацій, що здатні забезпечити високотехнологічний зернозбиральний комбайн, а також безліч різних застосувань, для яких підходить новий асортимент продукції, девіз TRION «Створений для тебе» не міг би бути більш доречним.

Орієнтованість на виконання найвищих вимог до продуктивності

Первинна сепарація у всіх моделях TRION здійснюється молотильним агрегатом APS з прискорювальним барабаном (діаметр 450 мм) та великим молотильним барабаном (діаметр 600 мм), що забезпечує послідовний, високий потік врожаю із забезпеченням безперебійної роботи протягом довгих робочих днів. На цій початковій стадії близько 90 відсотків зерна піддаються обережному обмолоту. Швидкості всіх трьох барабанів можна регулювати синхронно з кабіни через термінал CEBIS. Термінал CEBIS також використовується для паралельного та синхронного регулювання підбарабання та молотильного барабана. Гідравлічний захист від перевантаження дозволяє працювати прямо до межі продуктивності, запобігає блокуванню, а також забезпечує захист від пошкоджень від сторонніх об’єктів. За необхідності три підбарабанні сегменти MULTICROP, призначені для багатьох обмолочувальних культур та умов обмолоту, можна просто замінити через каменевідбірник. Головне підбарабання може бути оснащене різними підбарабанними сегментами відповідно до потреб, з одним сегментом підбарабання, що легко піддається заміні.

Вторинна сепарація в TRION 500 та TRION 600 виконується п’ятьма або шістьма клавішами з відповідними площами сепарації (розділення) 7,48 і 6,25 м2. Ці моделі обладнані стандартними системами розділення MULTIFINGER SEPARATION SYSTEM (MSS), які рівномірно розпушує солом'яну масу, тим самим значно підвищуючи продуктивність поділу, особливо під час роботи з високим рівнем вологості соломи. Вторинна сепарація в TRION 720 та TRION 730 здійснюється одним ротором. На відміну від цього, флагман модельного ряду комбайн TRION 750 використовує для вторинної сепарації два ротори (здвоєні ротори). У всіх моделях TRION з гібридною системою обмолоту APS і ROTO PLUS швидкість обертання роторів можна змінювати з кабіни у будь-який час і незалежно від швидкості молотильного блоку APS. Гідравлічне регулювання заслінки ротора (TRION 720/730: ручне регулювання доступне як опція) дозволяє закрити до чотирьох дек ротора, тим самим зменшуючи навантаження на решетний стан під час роботи з сухою соломою.

Очищення струменевим потоком (JET STREAM) з компенсацією нахилу 3D/4D

Для того, щоб впоратися з високою пропускною здатністю, всі моделі TRION оснащені надзвичайно ефективною системою очищення струменевим потоком JET STREAM з вентилятором турбіни , варіатором швидкості гідравлічного вентилятора для забезпечення попереднього очищення. Верхнє і нижнє решета мають комбіновану загальну площу 5,1 м2 у TRION 500 та TRION 700 та 5.8 м2 у TRION 600. Завдяки очищенню 3D з активним поперечним керуванням, повна ефективність очищення забезпечується до 20% поперечного нахилу. Під час молотьби вгору- і вниз по схилу система автоматизації відповідно до схилу AUTO SLOPE автоматично налаштовує швидкість обертання вентилятора. У моделі TRION 700 додаткова система очищення 4D також забезпечує постійну продуктивність під час роботи на схилах.

Системи допомоги CEMOS для задоволення індивідуальних вимог

Усі моделі TRION можуть бути оснащені різними системами автоматичної допомоги оператору з лінійок CEMOS AUTOMATIC та CEMOS DIALOG, які не тільки покращують продуктивність, але й оптимізують ефективність та якість обмолоту при зменшенні робочого навантаження на оператора. 

  • Система автоматичного регулювання потоку культури AUTO CROP FLOW виявляє пікові  навантаження на початковій та вторинній стадіях розділення, а також на рівні двигуна і за необхідності зменшує потік матеріалу (культури) в молотарку.
  • Система CRUISE PILOT здійснює автоматичний контроль швидкості ґрунту відповідно до одного з трьох попередньо обраних режимів: Круїз-контроль (Cruise control) для забезпечення постійної швидкості, постійної пропускної здатності для послідовного завантаження всіх ключових вузлів, навіть при кардинально змінюваних умовах комбайнування, і максимальної пропускної здатності з моніторингом втрат для здійснення послідовного обмолоту на межі продуктивності машини.
  • Система AUTO SLOPE дозволяє налаштувати швидкість обертання вентилятора турбіни залежно від повздовжнього нахилу комбайну TRION на схилах так, щоб продуктивність очищення залишалася сталою.
  • Система автоматичного очищення CEMOS AUTO CLEANING: частота обертання вентилятора та отвори верхнього та нижнього решет автоматично регулюються відповідно до зміни умов молотьби.
  • Система CEMOS AUTO THRESHING: зазор молотильного підбарабання і швидкість блоку APS автоматично регулюються відповідно до умов обмолоту.
  • Функція автоматичної сепарації CEMOS AUTO SEPARATION: ця функція TRION з гібридною системою обмолоту APS автоматично налаштовує швидкість обертання ротора і положення заслінок ротора залежно від зміни умов комбайнування.

Зерновий бункер об’ємом 12 000 л зі швидкістю вивантаження 130 л/с

Високі показники пропускної здатності вимагають однаково високої продуктивності, коли йдеться про розвантаження, і також відповідно великих зернових бункерів. Розміри зернового бункера 8 000, 9 000, 10 500, 11 000 або 12,000 л варіюються відповідно до моделі і версії. Швидкість вивантаження варіюється від 90 до 130 л/с Великий 105-градусний кут повороту вивантажувальної труби дозволяє оператору мати відмінний огляд шнека під час вивантаження. Доступна як опція функція PROFI CAM забезпечує прямий ширококутний огляд у причепі або кузові транспортного засобу і тому дозволяє оператору керувати процесом розвантаження з ще більшою точністю. Додатковий поворотний лоток, який можна регулювати за допомогою багатофункціонального важеля управління CMOTION, забезпечує надзвичайно точне вивантаження навіть під час руху.

Потужні подрібнювачі соломи

Якщо солома залишиться в полі, то можна сподіватися на відмінну роботу доступних подрібнювачів і розкидувачів соломи. В якості альтернативи звичайному агрегату STANDARD CUT з 52 ножами в TRION 400 і 700 з вузьким молотильним каналом та 64 ножами в TRION 600 з широким молотильним каналом, моделі TRION можуть бути обладнані подрібнювачами соломи SPECIAL CUT з 72 або 88 ножами відповідно. Ширина і напрямок розподілення може регулюватися вручну або, як варіант, електронно через термінал CEBIS.

Розподілювач потужності, доступний для великих робочих ширин, надійно та рівномірно розподіляє солому та полову по всій робочій ширині. Автоматичне регулювання напрямку розвантаження, яке може бути вказане як для стандартного розподілювача, так і для силового розподілювача, автоматично виправляє напрям розвантаження відповідно до заданого рівня чутливості для компенсації поперечного вітру і похилої місцевості і, таким чином, дозволяє підтримувати рівномірний розподіл.

Нові двигуни – доведена ефективність

Всі чотири моделі серії TRION оснащені новітнім поколінням шестициліндрових двигунів Cummins: комбайни серії TRION 500 та TRION 640 оснащені блоком Cummins B6.7, який відповідає стандарту Stage V і має робочий об'єм циліндрів 6.7 л, а комбайни серій TRION 650, TRION 660 та TRION 700 працюють на Cummins L9 (Stage V) з робочим об'ємом циліндрів 8,9 л Номінальна частота обертання двигуна системи подачі палива Common-Rail складає всього 1900 об/хв., рух по дорозі тихий і економічний -1650 об / хв. Більше того, всі двигуни мають систему автоматичного регулювання вихідної потужності DYNAMIC POWER. Якщо повна потужність двигуна не потрібна (наприклад при валкуванні) то блок управління двигуном зменшує потужність, а отже і кількість впорскуваного дизеля, до необхідного рівня. Ця інтелектуальна система управління сама по собі здатна заощаджувати до 10 відсотків витрат палива. Додайте до всього цього ефект низьких обертів двигуна, і зрозуміло, що з точки зору ефективності моделі TRION - це все, чого можна очікувати від комбайна CLAAS.

Моделі TRION 500 та TRION 600 мають паливні баки ємністю 600 і 800 л відповідно, тоді як TRION 700 може бути оснащений паливним баком 800 або 1000 л Залежно від моделі можна перевозити 80 або 100 л розчину AdBlue для системи контролю викидів.

Шість версій MONTANA і TERRA TRAC

Наявність моделей з компенсацією бокового нахилу MONTANA і гусеничною системою TERRA TRAC є більшою, ніж будь-коли раніше у випадку з модельним рядом TRION. Шасі машин TRION MONTANA здатне компенсувати боковий нахил до 18 відсотків і поздовжній нахил до 6 відсотків. Крім того, машини TRION MONTANA оснащені повнопривідною системою POWER TRAC, функцією AUTO SLOPE для управління продуктивністю виконання робіт на схилах і блоком додаткового блокування диференціала для передніх коліс. Спільним для всіх типів шасі є два діапазони приводів для кожної з двох швидкостей.

Гусеничні системи TERRA TRAC з трьома розмірами ширини гусениць від 635 мм до 890 мм доступні для шести моделей нової серії TRION, серед яких TRION 530 TERRA TRAC з п'ятьма клавішами. Остання, як і TRION 700 TERRA TRAC, залишається в межах зовнішньої ширини 3,29 м при проходженні з вузькими коліями і в межах 3,49 м при проходженні з коліями 735 мм. Моделі TRION TERRA TRAC 600 серії мають зовнішню ширину 3.49 м з коліями 635 мм. Всі моделі з гусеничними системами TERRA TRAC, як і колісні машини, здатні до дорожнього руху на швидкості до 30 км/год.

Широкий асортимент переднього навісного обладнання, наданого виробником

Моделі TRION можуть поєднуватися з великою кількістю переднього навісного обладнання CLAAS. Окрім шнекових жаток CERIO з жорстким столом, в асортименті є жатки VARIO, CONVIO. Для низькорослих сільськогосподарських культур, таких як горох або соя, асортимент включає серію MAXFLEX та жатку CONVIO FLEX, обидві з яких мають гнучкий стіл. Асортимент доповнюється навісним обладнанням для збирання кукурудзи CORIO та CORIO CONSPEED, а також SUNSPEEED для молотьби соняшнику. На відповідних ринках, таких у Канаді, також може поставлятися система підбирання SWATH UP. Завдяки автоматичному виявленню переднього навісного обладнання комбайн TRION завжди знає, яке переднє навісне обладнання встановлене і здатен автоматично вносити необхідні корективи в налаштування машини.

Корпус похилої камери може бути забезпечений фіксованим кутом зрізання, механічно регульованим кутом зрізання, або кутом зрізання, який можна регулювати гідравлічно з місця оператора. Також можливе замовлення стрічкового транспортера як альтернативи ланцюговому транспортеру в корпусі похилої камери. Крім того, що стрічкові конвеєри працюють більш плавно і тихо, вони мають тривалий термін служби та вимагають меншого обслуговування. Клієнти також мають вибір відкритого або закритого напрямного ролика. Гідравлічне реверсування переднього навісного обладнання стандартне, як і нова функція «повільної подачі».

Останні зміни у вдосконаленому дизайні кабіни

Ще однією родзинкою модельної серії TRION є нова кабіна. Вона пропонує більше простору, особливо для голови та ніг, і може бути обладнана додатковим шкіряним сидінням, яке повертається на 30 градусів в обидві сторони для оптимального положення сидіння в будь-який час. Додаткові підставки для ніг дозволяють оператору мати кілька положень для розслабленого сидіння. Більше вітрове скло та бічні вікна з вузькими передніми стійками забезпечують чудовий огляд переднього навісного обладнання та боковин. 12-дюймовий термінал CEBIS з висококонтрастним дисплеєм з високою роздільною здатністю забезпечує чудову читабельність інформації при будь-яких умовах освітлення та забезпечує три окремо регульовані основні зони дисплея. В термінал CEBIS тепер інтегровані функції CEMOS DIALOG та CEMOS AUTOMATIC. Керування терміналом може здійснюватися через сенсорний екран та поворотні перемикачі. Також можна отримати доступ до всіх налаштувань молотильного блоку та очищення за допомогою кнопок прямого доступу, розташованих праворуч від підлокітника управління.

Термінал CEBIS та підлокітник можна регулювати незалежно один від одного для забезпечення оптимальної ергономічної відповіді на потреби оператора. А за допомогою важеля керування CMOTION, який доступний як альтернатива стандартному важелю керування швидкістю, оператор завжди має під рукою ключові функції, включаючи до семи індивідуально програмованих улюблених налаштувань, для швидкого реагування.

30-літровий холодильний ящик, додатковий пакет світлодіодного освітлення на 360 градусів та склоочисник на 360 градусів є опціями, що доповнюють комплекс функцій.

Чотири системи управління і новий термінал CEMIS 1200

Клієнти мають на вибір чотири автоматичні системи управління. Система LASER PILOT здійснює управління, використовуючи лівий край культури як контрольну точку. Обладнання FIELD SCANNER встановлюється на даху кабіни і здійснює управління, оптично зондуючи краї культури (ліворуч і праворуч) і технологічні лінії. Під час комбайнування зернових культур комбайни TRION керуються системою автопілоту (AUTO PILOT).

Четвертий варіант управління — GPS PILOT з супутниковою навігацією. Для цієї функції доступний новий термінал CEMIS 1200 з 12-дюймовим екраном. Він пропонує двовимірні та тривимірні перегляди, онлайн управління завданнями та документацію з експортом даних за допомогою TELEMATICS або USB-накопичувача, відображення в режимі реального часу мапи та показників врожайності.

Повна доступність починаючи з врожаю 2022 року

Усі моделі TRION представлені в режимі реального часу в конфігураторі товарів CLAAS на європейських ринках з негайним вступом у дію і їх можна замовити для збирання врожаю 2022 року.