Хазревінкель, 12 травня 2021 року

CLAAS починає співпрацю зі стартапом AgXeed

Компанія CLAAS створила спільне підприємство зі стартапом AgXeed B.V. Метою є співпраця у розробці та автономних сільськогосподарських машин.

Сільськогосподарська галузь повинна і надалі збільшувати продуктивність праці в найближчі десятиліття, щоб задовольнити потреби зростаючого населення світу. У той же час кількість зайнятих у цій галузі, виміряна за площею земель, продовжує зменшуватися, тоді як кваліфіковану робочу силу все важче знайти в деяких регіонах, а фермери все ще працюють довше, ніж у багатьох інших секторах. Сільськогосподарська техніка запропонувала різні рішення для вирішення цих проблем, починаючи від допомоги операторам та систем оптимізації машин, закінчуючи технологіями точного землеробства, і навіть автономних машин різних класів за розмірами та характеристиками. Для CLAAS співпраця та інвестування в AgXeed є логічним кроком на шляху до надійних технологій майбутнього.

Масштабована технологія та вдосконалена периферія

Нідерландська компанія AgXeed пропонує розумну, стійку та повністю автономну систему з масштабованим обладнанням, інструментами віртуального планування та великими моделями даних, що робить її однією з провідних європейських компаній у цьому секторі. З цією метою AgXeed виводить свій автономний AgBot на поля, пасовища та спеціальні культури разом із повним набором периферійних пристроїв. Мета цього автономного польового робота з дизельно-електричним приводом, колесами або гусеничним рушієм потужністю до 156 к.с. та стандартним триточковим зчепленням допоможе фермерам у виконанні широкого кола завдань у майбутньому. "Наша участь забезпечує CLAAS доступ до інноваційних технологій у звичному сегменті ринку та доповнює наш власний досвід в галузі автономії та робототехніки", - пояснює Томас Бьок, генеральний директор концерну CLAAS. "У свою чергу, AgXeed отримує вигоду від нашого широкого досвіду та мереж у багатьох таких сферах, як передача даних, інтерфейси та рішення для трансмісії. На наш погляд, це безпрограшна ситуація, і одна з причин, чому ми вирішили інвестувати в цю стартову компанію, а також той факт, що цільові технології AgXeed знаходяться в передовому стані розвитку. Це рішення пропонує фермерам та підрядникам конкретну економічну додану вартість, і більше того, воно скоро стане доступним ".

Наближення до доступності ринку

"Цей тип співпраці відображає саме те, за що ми виступаємо в AgXeed", додає Йоріс Хіддема, співзасновник AgXeed BV. "А це означає створення орієнтованих на майбутнє альянсів між інноваційними компаніями, які прагнуть до стійкого сільського господарства, де фермери можуть оптимізувати продуктивність, та ще й зберегти ґрунт та навколишнє середовище. У CLAAS у нас є партнер, який вірить і ділиться нашими ідеями щодо майбутнього сільського господарства та пришвидшить виведення наших рішень на поля фермерів”.

Очікується, що AgBot разом із відповідними програмними рішеннями та платформами буде запущений у 2022 році. AgBot зможе зайнятися одноманітними, нудними та в деяких випадках небезпечними завданнями, залишаючи фермерам більше часу для вирішення викликів, з якими вони стикаються сьогодні. Конкретно кажучи, екосистема, що оточує центральний веб-інструмент планування та аналізу, підвищує ефективність завдяки автоматизованому, оптимізованому плануванню маршруту та налаштуванням машини. Додаткові гусеничні рушії з шириною стрічки від 300 до 910 мм у поєднанні з низькою максимальною вагою 6,0 т (без баласту) роблять AgBot дуже зручним для ґрунту. Машина має регульовану ширину колії, гідравліку, та зчіпний пристрій вантажопідйомністю до 8,0 т. Опціонально доступні електричний вал відбору потужності, незалежно від частоти обертання двигуна, та зовнішні високовольтні з'єднання. Електричне обладнання включає всю технологію, необхідну для виявлення небезпек та перешкод, на додаток до системи рульового управління RTK.

AgBots будуть випущені в різних розмірах та класах продуктивності.